RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Багато хто здається в полон, окупанти чекають на підкріплення: зведення Генштабу на ранок 11 березня

Почалася вже шістнадцята доба героїчного протистояння Українського народу військовому вторгненню Російської Федерації. Сили оборони дають гідну відсіч і стримують наступальну операцію збройних сил ворога на всіх напрямках.

Про це інформує ЗСУ у п'ятницю Facebook.

У Генштабі зазначили, що на тимчасово захоплених територіях України починає активно працювати агресивна російська пропаганда. Поширюючи проросійські меседжі, окупанти намагаються домовитись із місцевим населенням.

Крім того, на території Херсонської області ворог намагається запровадити адміністративно-поліцейський режим, створює систему комендатур для підтримки "порядку" у тимчасово зайнятих населених пунктах.

На території Чернігівської області загарбники продовжують зазнавати суттєвих втрат, через що особовий склад окупаційних військ на цьому напрямку деморалізований та здається в полон.

В окремих населених пунктах противник порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права грабує, бере громадянське населення в полон і вбиває.

Крім того, у Генштабі розповіли про те, що багато росіян в Україні здалися в полон, тому Росія готова брати на службу навіть зовсім недосвідчених людей.

"При гострій необхідності у поповненні підрозділів ЗС РФ та інших незаконно створених терористичних збройних угруповань у Ростовській області у виправних колоніях продовжується робота серед ув'язнених із пропозицією приєднатися до окупаційних військ в обмін на амністію. До складу збройних сил РФ готові брати всіх, навіть тих, хто не має досвіду військової служби" , - йдеться в оперативному зведенні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що 10 березня окупанти намагалися закріпитися на захоплених рубежах, здійснювали перегрупування військ, відновлювали боєздатність.