RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Як виплачуватимуть зарплату в умовах воєнного часу: що говорить закон

Влада України виступила з роз'ясненням громадянам щодо виплат зарплат на період війни з Росією – там відповіли на всі питання, які цікавлять людей у цей тяжкий час.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки України.

Відповідно до ч.1 ст. 9 Цивільного кодексу України, положення цього Кодексу застосовуються до врегулювання відносин, що виникають у сферах використання природних ресурсів та охорони навколишнього середовища, а також до трудових та сімейних відносин, якщо вони не врегульовані іншими актами законодавства.

У той же час, згідно ч.1 ст. 617 Цивільного кодексу України особа, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо воно доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку чи непереборної сили.

Враховуючи вищесказане, зазначається, що в умовах воєнного стану положення Цивільного кодексу про звільнення від відповідальності за порушення зобов'язання має застосовуватись і до зобов'язань із трудових відносин. Разом про те, звільнення від відповідальності порушення зобов'язання внаслідок форс-мажорних обставин не звільняє від виконання самого зобов'язання.

Це означає, що особа зобов'язана виконати всі свої зобов'язання перед іншою стороною. Також у Мінекономіки зазначили, що роботодавці повинні вживати всіх можливих заходів щодо забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, українців продовжує хвилювати питання про те, чи збережуть вони робоче місце. , якщо терміново покинуть країну через військові дії. Мешканцям країни вкотре розповіли, що буде, якщо вони виїдуть з України, не заздалегідь попередивши роботодавця.