RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Де вагітним отримувати медичну допомогу під час війни: важливе пояснення

Вагітність багатьох українських жінок припала на час військового вторгнення Росії в Україну, через що майбутнім мамам доводиться хвилюватися не лише про здоров'я своєї дитини, а й вирішувати безліч питань щодо вставання на облік та отримання меддопомоги.

Де спостерігатися вагітним та отримувати медичну допомогу при пологах в умовах війни повідомила НЗСУ у Telegram-каналі.

Відзначається, що жінкам, які були змушені переїхати в інші регіони через активні бойові дії, так і тим, хто залишився вдома, проте доступ до меддопомоги ускладнений, мають право безкоштовно звернутися за допомогою у найближчий медичний заклад.

“Незалежно від терміну вагітності, а також того, чи ставала вагітна раніше на облік - вона може обрати будь-яку найближчу лікарню, яка надає медичну допомогу за пакетом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах” та розраховувати на медичний супровід безоплатно”, - йдеться у повідомленні.

При цьому, бажано мати направлення у паперовому або електронному вигляді, проте в умовах воєнного стану це не є обов’язковим і лікарі ідуть назустріч пацієнтам.

Наголошується, що майбутня мама має право на отримання медичних послуг, від розробки індивідуального плану ведення вагітності до необхідних лабораторних аналізів та інструментальних обстежень, а також підготовки до пологів.

Щоб знайти найближчу лікарню, вагітній потрібно зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 16-77.