RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Диверсанти через волонтерів передають бійцям ЗСУ небезпечні "мітки": як вони виглядають

Диверсанти можуть підкидати геомітки Airtag (Apple) у вантажі гуманітарної допомоги для Збройних Сил України, щоб виявляти позиції наших військових.

Про це попереджують у телеграм-каналі "Харків 1654".

Диверсанти використовують геомітки Airtag, оскільки вони малі за розміром (як стара гривнева монета) та працюють автономно строком до 1 року. Їх приховано розміщують у вантажах гуманітарної допомоги, яку надсилають до ЗСУ.

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм

Щоб убезпечити себе, необхідно вимкнути на apple-пристроях та android-пристроях всі засоби геолокації, а також для айфонів потрібно вимкнути "Знайти iPhone".

Фото: Телеграм

Фото: Телеграм

Як виявити шпигунський "Airtag"

Якщо ви власник iPhone, то лише через кілька годин перебування мітки поблизу телефона, на нього прийде сповіщення про її виявлення, тому на цей варіант розраховувати не можна. Саме для виявлення підкинутих міток Apple випустила застосунок: Tracker Detect (він доступний і для Аndroid). Цей застосунок допоможе перевіряти гуманітарні вантажі для військових перед їхньою відправкою на позиції ЗСУ.

Раніше "Апостроф" писав, що в Києві затримали диверсанта, який удавав із себе монаха, але натомість передавав дані ворогу про блокпости.