RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Рада посилила покарання за зйомку блокпостів та злив інформації про перекидання військ: скільки дадуть посібнику ворога

В Україні за фото- та відеозйомку переміщень Збройних Сил України в умовах воєнного стану загрожуватиме кримінал. Парламент підтримав запровадження кримінальної відповідальності за такі дії.

Про ухвалення законопроєкту №7189 Верховною Радою повідомляється у Telegram-каналі "Гончаренко".

Документ доповнює Кримінальний кодекс статтею 114-2 за публікацію інформації про переміщення українських військових. Зокрема, максимальне покарання - 12 років ув'язнення.

Згідно з ним, поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів в країну, якщо офіційно не розміщена у відкритому доступі Генштабом Збройних сил чи Міноборони України, відомствами країн-партнерів у воєнний чи надзвичайний стан - каратиметься ув'язненням на три-п’ять років.

Оприлюднення відомостей про переміщення, рух чи розташування Збройних Сил України чи інших військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, неофіційними джерелами, каратиметься ув'язненням на п’ять-вісім років.

Такі ж дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, чи з корисливих мотивів/з метою надання таких даних державі-агресору, каратимуть позбавленням волі на вісім-дванадцять років.

Раніше повідомлялося, що торгово-розважальний центр "Ретровіль" у Києві окупанти обстріляли через те, що місцевий житель зняв на камеру та злив у мережу місцезнаходження техніки ЗСУ у цьому районі. Його затримали.