RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

ЗСУ відкинули окупантів на десятки кілометрів від Києва - Пентагон назвав напрямок

Українські Збройні Сили відтіснили російських окупантів на лінії фронта на схід від Києва. Тепер ворог знаходиться близько за 55 кілометрів від столиці України.

Про це повідомляють у CNN з посиланням на інформацію високопоставленого представника Міністерства оборони США.

Станом на 23 березня окупантські війська відступили на 25-30 кілометрів у порівнянні з показником попереднього дня. Загалом вони перебувають за 55 км від центру Києва на сході.

На північний захід від центру Києва російські війська "окопуються, і вони встановлюють оборонні позиції", зазначив чиновник. З цього напрямку ворог не наблизився, залишаючись за 15-20 кілометрів.

Водночас представник Пентагону стверджує, що рашисти стають активнішими у східній частині України на Донбасі, заявивши, що вони "застосували набагато більше енергії" у Луганській та Донецькій областях, які Кремль оголосив так званими "незалежними республіками" напередодні вторгнення.

"Ми починаємо бачити, як вони ніби окопуються навколо Києва, але насправді намагаються діяти більше в нападі, ніж було, більше енергії додається до цієї східної частини. Отже, це трохи відрізняється від того, про що ми говорили раніше", - резюмував чиновник.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Пентагон не бачить ознак підготовки Білорусі до вступу у війну, а також йому відомо, що сирійські найманці не поспішають вирушати на смерть в Україну.