RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українцям можна заощаджувати на зв'язку: які послуги в умовах війни пропонують мобільні оператори

Мобільні оператори України запроваджують зміни у наданні своїх послуг у зв'язку з воєнним часом. Деякі стали дешевші, а деякі взагалі безкоштовні.

Про доступні для українців акції від Kyivstar, Vodafone та lifecell розповідає "Сьогодні".

Vodafone

На початку повномасштабної війни оператор запровадив пакет послуг, який діятиме впродовж 30 днів з моменту підключення:

  • 1000 хвилин для дзвінків по Україні і всередині мережі;
  • 10 ГБ для доступу в інтернет.

Окрім цього, скасували обмеження на роздачу мобільного інтернету зі смартфона на інші пристрої та скасували тарифікацію для сервісів "ДіяTV", "ДіяРадіо" і застосунку "Повітряна тривога". Ця акція буде діяти до "Перемоги України у війні".

Також клієнтам пропонують "Доступний роумінг", що діятиме 30 днів у 27 країнах світу:

  • 400 МБ мобільного інтернету;
  • 60 хвилин для вхідних/ вихідних дзвінків в Україну та на номери в країні перебування.

До того ж абоненти у цих 27 країнах отримають безкоштовно щодня по 100 МБ інтернету та безлімітне користування Skype, Viber, WhatsApp.

Українці, які були примусово вивезені до РФ чи РБ, матимуть доступ до безкоштовних дзвінків з цих країн на номери посольств України в сусідніх державах або державах можливого транзитного проїзду. Також їм надається щоденно 30 безкоштовних хвилин для вхідних і вихідних дзвінків в Україну та в країні перебування і 30 вихідних SMS.

Kyivstar

Мобільний оператор відкривбезкоштовний доступ до Київстар ТБ для абонентів усіх телеком операторів та ще одна безкоштовна послуга - сервіс Star.Docs для бізнесу й державних організацій. Також можна спілкуватися без поповнення рахунку та оплати тарифу, а для бізнес-клієнтів почали діяти підвищені кредитні ліміти.

Окрім цього, для медиків із гарячих точок та номерів, які внесено до реєстру медичних працівників Helsi.me, отримали по300 додаткових хв для дзвінків на номери інших операторів України та відкритий доступ до безлімітного інтернету на 30 днів від дати нарахування.

Українці, що виїхали за кордон (Польща, Словаччина, Румунія, Угорщина, Молдова, Німеччина, Італія, Литва та Чехія), можуть використовувати мобільний зв'язок за українськими тарифами.

lifecell

Оператор надавав 5 ГБ інтернету та 30 хв на всі мобільні та стаціонарні номери по Україні у безкоштовне користування на 30 днів з моменту підключення. Були скасовані будь-які комісії в межах послуги "Додаткові гроші", яка дає додаткові кошти на рахунок, і їх треба повернути пізніше. До закінчення війни в Україні оператор нараховуватиме клієнтам по 2 ГБ щодня для дзвінків, текстових повідомлень та надсилання фото або відео в месенджерах Viber, Telegram, Whatsapp, Skype та Signal

Також lifecell надали медикам та військовим 10 000 хвилин для дзвінків на всі номери по Україні та 10 000 ГБ до 31 травня включно.

Для українців за кордоном доступна послуга "Безкоштовний BiP у роумінгу" (діє у 86 країнах): 100 МБ інтернету на 30 днів для використання в месенджері BiP та дзвінки на будь-які номери за допомогою BiP Out. Також безкоштовний доступ для українців за кордоном до українських телеканалів у сервісі lifecell TV+.

Окрім цього, послуга Likar Online буде безкоштовною до кінця воєнного стану.

Національний роумінг

Мобільні оператори України об'єднали зусилля та запустили національний роумінг, який передусім буде підключений у зоні активних бойових дій, а потім на всій території України.

Як використовується національний роумінг:

  • назва мережі може змінитися на ту, покриття якої використовується;
  • національний роумінг не потребує додаткової плати від абонентів;
  • тарифікація дзвінків та SMS відбувається згідно з умовами тарифного плану вашого оператора.

Раніше "Апостроф" повідомляв про корисні сервіси та платформи, які стали безкоштовними для українців на час війни.