RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Маріуполі окупанти можуть застосувати фосфорні боєприпаси: заява британської розвідки

Військова розвідка Великобританії попереджає, що під час активізації боїв за Маріуполь, російські окупаційні війська можуть використати заборонені фосфорні боєприпаси.

Про це Міністерство оборони Великобританії повідомило в твіттері.

Міноборони ВБ веде регулярний аналіз ходу війни країни-терориста Росії проти України. Основні спостереження розвідки станом на 11 квітня:

  • Російські окупаційні війська вже неодноразово застосовували фосфорні бомби в Донецькій області, тому це свідчить про ймовірність їхнього використання в Маріуполя під час посилення боїв за місто.
  • Окупанти продовжують артобстріли на Донеччині та Луганщині. Водночас українські Збройні Сили відбили декілька атак, знищивши російські танки, іншу техніку та артилерію.
  • Також у зведенні повідомляється про те, що Росія, як і раніше, покладається на авіабомби без систем наведення, що збільшує ризик жертв серед цивільного населення унаслідок невибіркового бомбометання.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що бійці полку "Азов", які тримають оборону в оточеному Маріуполі, опублікували нові фотографії знищених російських окупантів.