RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Червоненко потрапив до бази зрадників і засвітився на скандалі в Карпатах - ЗМІ

Колишній міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко потрапив у базу колаборантів та державних зрадників від руху "Чесно", як проросійський пропагандист, що транслює основні меседжі пропаганди окупанта.

Про це пише УНН.

Опис політика та журналіста телеканала "Наш" в реєстрі стверджує, що він:

"У лютому 2022 заявляв, що росія нападе на Україну лише у випадку атаки самого Києва, дані про можливе вторгнення називав інформаційною операцією США. Назвав війну на Донбасі громадянською, а також стверджував, що не можуть бути мільйони людей терористами, заперечуючи окупацію Донбасу. В ефірах каналу "Наш" неодноразово перекидав відповідальність за розв'язання війни на українську владу. Систематично пропагував відновлення співпраці з Росією. Російські ЗМІ регулярно цитували ефіри Червоненко, де він заявляв про "переворот 2014 року", визнавав "ДНР/ЛНР". В жовтні 2021 заявив, що Зеленський знехтував можливістю налагодити відносини з Путіним, оскільки не привітав його з Днем народження".

Реєстр був откритий 11 квітня, а наступного дня Червоненко був помічений неподалік Буковелю. Чоловік на Audi із київськими номерами 0111 привернув увагу людей скандалом із працівниками місцевої заправки.

Випадок оприлюднив в соцмережах громадський діяч Сергій Стерненко.

"Відомий проросійський колаборант Євген Червоненко вчора був помічений на одній АЗС в Яремче, Івано-Франківська область. Він гучно кричав на працівників заправки, бо був обурений, що йому можуть заправити його ауді тільки по літражу, а не до повного бака. Казав, що в нього документи від ЗСУ, а тому йому треба тільки повний бак", - пише він.

Про які документи від ЗСУ кричав політик та телеведучий, та чому опинився в Івано-Франківській області, невідомо. Але неподалік від місця скандалу – у містечку Татарів – знаходиться його маєток. Про скандальне будівництво ще в 2009 писали українські ЗМІ. А в квітні 2021 Червоненко запросив туди блогерів і прорекламував своє гірське шалє для здачі в оренду.

"Ще однією причиною вирушити на західну Україну можуть бути проблеми із будинком Червоненко у містечку Козин Київської області, який за даними наших джерел, може використовуватися в якості складу зброї та боєприпасів", пише видання.