RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Як впоратися з емоціями під час війни: поради психологині

Психологиня Галина Волошина розповіла українцям, як перестати надмірно хвилюватися та нервувати під час війни.

Її поради опублікував Telegram-канал "Психологічна підтримка".

За словами психологині, надмірне хвилювання людини супроводжуються тривожними думками за майбутнє, не даючи спокою людині. Це також не дає зосереджуватись.

Волошина дала кілька вправ, які допоможуть у цій проблемі.

Техніка дихання

Ця вправа допоможе знизити напругу, покращити сон, а загальний стан буде більш спокійним.

"Займіть зручне положення, розслабтеся та зосередьтеся на своїх відчуттях. Зробіть повільно вдих, затримайте дихання на 5 секунд, а потім повільно та протяжно зробіть видих. Повторіть цей комплекс мінімум 5 разів, як супровід можете використовувати релаксаційну музику", - написала вона.

Є ще одна техніка, яка називається "Розслаблення через напруження". Для цього потрібно поступово напружувати окремі ділянки тіла на декілька секунд, а потім розслабити їх. Повторювати це по два рази на кожен м'яз.

Хвилювання на папері

Для цього потрібно спробувати уявити де відчувається хвилювання та як воно виглядає: розмір, колір, фактура тощо. А потім це перенести на папір, намалювавши своє хвилювання. Після цього треба проаналізувати цей малюнок, можливо захочеться його домалювати або порвати та викинути у смітник. Тоді потрібно зробити те, що хочеться з тим малюнком.

Як додала Волошина, методи боротьби із надмірним хвилюванням залежать від особистих якостей людини, її психологічних особливостей, тому всі варіанти вправ потрібно підбирати індивідуально.

Нагадаємо, психологиня розповіла, як біженцям ужитися в одному будинку, де мешкає багато людей.