RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

"Гвардійське" пекло: у мережі розповіли про бригаду, яка влаштувала різанину в Бучі

У Мережі з'явилися нові факти про 64-у бригаду російських збройних сил, особовий склад якої причетний до вбивств людей у Бучі під Києвом - нещодавно Володимир Путін привласнив їй почесне звання "гвардійська" .

Про це повідомив у Twitter повідомив російський опозиційний політичний діяч Олексій Ворсін.

Ця бригада входить до складу 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ - підрозділ дислокується в селищі Князе-Волконське Хабаровського краю. Ворсін зазначив, що в Хабаровську цю частину знають як "Млечник" і це ім'я є загальним.

У цій військовій частині призовники дають хабарі, щоби взагалі не служити там. Причиною служать пекельні умови - дідівщина, тортури, доведення до суїцидів, вбивства, втечі та інші знущання.

За даними Ворсіна, в цей підрозділ спеціально набирали особовий склад з числа "потолочі суспільства", які не мають ні розуму, ні моральних якостей. Це стосувалося як солдатів, і офіцерів: останні не лише "заплющують очі" на свавілля у частині, а й всіляко сприяють цьому.

Наприклад, у 2017 році у частині застрелився вартовий, ще двох солдатів-строковиків на полігоні на смерть переїхав вантажний автомобіль "Урал", один солдат повісився. Відомі й інші випадки, коли у 2007 році втекли два солдати-строковики: їх упіймали, вбили та підвісили на дереві, розвівши під ними багаття.

Ще один випадок стався з черговим бійцем - він розкрив собі вени багнетом, після чого його комісували з частини.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний, якого путінський режим у лютому 2021 року сховав за ґрати, відреагував на вбивство Іллі Навального в Бучі.