RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Проблеми з реєстрацією ВПО в Дія: відповіді на 5 головних питань

19 квітня в державному додатку "Дія" стала доступна функція реєстрації внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Однак у багатьох виникли проблеми із реєстрацією.

Про можливі причини та шляхи рішення у Facebook розповіла адвокат Дар'я Тарасенко.

1. У вас немає в "Дії" ані внутрішнього паспорта у форматі айді-карти, ані закордонного паспорта. У такому разі реєстрація ВПО через програму неможлива технічно.

2. Фактичне місце проживання не співпадало із зареєстрованим, а зареєстроване місце проживання – в області, де не велися бойові дії. Наприклад, людина виїхала з Києва, але прописка у неї – львівська. У цьому випадку реєстрація можлива з поданням документів на підтвердження місця фактичного проживання і лише у паперовому вигляді.

3. "Дія" не підтягує свідоцтво про народження дитини. В цьому випадку необхідно йти до ЦНАПу.

4. При переміщенні з одного району міста до іншого, "Дія" не визначає точну геолокацію. Тому за даними додатка, людина залишається за місцем реєстрації та підстав для оформлення ВПО немає. Вихід у такому разі – подавати документи у паперовому вигляді. Проте мешканці міст, де ЦНАПи не працюють, не можуть цього зробити.

5. Люди з інвалідністю не можуть отримати підвищених виплат. Дія не може отримати підтвердження про інвалідність, тому робить стандартну реєстрацію з визначенням допомоги 2000 грн на місяць. Для отримання підвищеної суми доведеться подати документи в паперовому вигляді.

Як повідомляв "Апостроф", у додатку "Дія" з'явилася функція оформлення фінансової допомоги переміщеним особам, пов'язаною з орендою житла.