RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Українець створив гру Rebuild Ukraine: вона вже доступна для Android

Українець у бомбосховищі створив гру про відновлення українських міст, яка у прямому сенсі допомагатиме відбудові України після війни - усі кошти від продажу програми будуть направлені на благодійність.

Про це повідомляє gamedev.dou.

Розробник з Черкас Павло Ізотов розповідає, що у перший тиждень війни не міг нічого робити. Та після першого шоку одразу взявся до того, що добре вміє – почав натхненно працювати над грою Rebuild Ukraine. За його словами, поштовхом до її створення стали діти, які перебували у бомбомховищі разом з дорослими, грали у "війну" на телефоні та обговорювали недорослі речі.

Павло каже, що створював гру протягом двох тижнів зі сховища, куди вони йшли під час тривоги. Інтернету там не було, але можна було писати код. З дизайном гри Павлу допоміг його товариш, а тестуванням гри займалася дружина.

Ідея полягає в тому, щоб діти не грали у стрілялки, а мали змогу відволіктися і спрямувати увагу на відновлення міст. Крім того, кожен, хто грає у Rebuild Ukraine, у прямому сенсі робить внесок у відновлення країни, адже кошти від продажу будуть спрямовані саме на це.

У Rebuild Ukraine є понад 100 рівнів і 10 міст, серед яких Київ, Харків, Маріуполь та інші. Гравцям потрібно натискати цеглинки на екрані для відновлення українських будинків та пам’яток.

Гра вже вийшла на Android, версія для iOS зараз в процесі затвердження. Усі прибутки від внутрішньої реклами спрямують на гуманітарні благодійні організації, які допомагають українцям, зокрема у World Kitchen.

У майбутньому розробник планує додати внутрішньоігрові покупки (наприклад, цифрові еквіваленти цеглинок, частин пам’ятників тощо). Гроші від них теж спрямують на благодійність.

Раніше ми писали, що для туристів вигадали оригінальний спосіб підтримати українців.