RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не мільярдер, але мультимільйонер: Forbes оцінив статки Зеленського

Президент України Володимир Зеленський, незважаючи на фейки в соцмережах, не має мільярдів доларів на своєму рахунку. У зв'язку з цим йому ще далеко до списку найбагатших людей у світі за версією Forbes.

Видання "Forbes Україна" оцінило статки Зеленського.

В Інтернеті блукає непідтверджена інформація, що нібито власний капітал Володимира Зеленського сягає 1,4 млрд доларів - це не відповідає дійсності.

"Натяк зрозумілий. Щоб Зеленський, колишній комік, заробив такий статок, без корупції не обійшлося. І хоч цю заяву ретвітнула велика кількість звичайних акаунтів, у гру вступила і низка "синіх галочок", тобто відомих особистостей", - пояснюють причини запуску такої провокації журналісти Forbes.

За даними "Forbes Україна", наразі статки Зеленського знаходяться щонайбільше на рівні 20 млн доларів. Основний актив - 25-відсоткова частка в "Квартал 95" (група компаній, які виробляють гумористичний контент).

Володимир Зеленський створив "Квартал 95", а після вступу на посаду президента України, він передав управління своїм партнерам.

""Квартал 95" зняв і володіє правами на "Слугу народу", популярний комедійний серіал із Зеленським у ролях, який грає вчителя, якого обрали президентом. Netflix, який мав у своєму каталозі цей серіал між 2017-м і 2021-м, знову купив права на серіал у березні", - зазначають у виданні.

Таким чином, річний дохід компанії складає близько 30 млн доларів, а частка Зеленського становить 11 млн доларів.

Окрім того, Forbes оцінює усю нерухомість Зеленського в 4 млн доларів. Сюди входить квартира в одному з найдорожчих будинків у центрі Києва (хоча за західними стандартами вона відносно скромна), інші квартири, якими він одноосібно володіє, дві квартири з частковим правом власності, один комерційний об'єкт нерухомості та п'ять паркомісць.

Російські пропагандисти приписують Зеленському навіть пʼять розкішних яхт і три приватні літаки, а також акцій на 60 млн доларів у таких компаніях, як Saudi Aramco, Meta і Tesla. Напевно, переплутали його з якимсь російським чиновником.

Forbes не знайшов жодного підтвердження такому майну, а щодо акцій, навіть якщо Зеленський і має акції в тих компаніях, то навряд вони коштують 60 млн доларів.

"За нашими оцінками, він і його дружина Олена Зеленська мають $2 млн на своїх банківських рахунках, готівкою та державними облігаціями. Інші їхні активи, серед яких два автомобілі і дорогоцінності, варті не більше $1 млн.Найближчим часом Зеленський не потрапить до списку мільярдерів відF orbes. Та він зараз переймається зовсім іншими проблемами", - резюмували у виданні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що проти двох найбагатних олігархів РФ запровадили санкції. Їхні статки оцінюються в 27,1 млрд доларів та 24,7 млрд доларів.