RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Загроза застосування РФ ядерної зброї в Україні: як вона вдарить по самій Росії

Гіпотетичне застосування тактичної ядерної зброї на території України завдасть непоправних екологічних збитків, у тому числі більшості прикордонних країн.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, аварія на Чорнобильській АЕС у 1986 році показала, що радіоактивні опади можуть переноситися вітром на досить велику відстань у будь-якому напрямку. Отже, під ударом напевно виявиться і російська територія. Відкладені наслідки ядерного удару позначатимуться на мешканців заражених регіонів протягом кількох десятиліть.

Згідно з російськими розрахунками, застосування малих ядерних зарядів має не тільки завдати супротивнику серйозних збитків, а й деморалізувати мирне населення, як це сталося в Японії наприкінці Другої світової війни. Але немає жодної гарантії, що ця концепція часів холодної війни відповідає психології сучасних людей. Адже застосування атомної зброї шокувало японців через те, що 1945 року його застосували вперше. Саме таким чином під час Першої світової війни поява танків на полі бою сильно деморалізувала німців. Проте, за минулі десятиліття, люди дуже багато дізналися про ядерну зброю, а багаторазове педалювання теми його застосування у фільмах, книгах та іграх частково зняло страх перед нею. Тому західні експерти вже не раз задавалися питанням: чи не вийде так, що застосування ядерної зброї призведе до ще більш відчайдушного опору тих, хто вижив, яким вже не буде чого втрачати?

Більш детально читайте у матеріалі: Загроза застосування РФ ядерної зброї в Україні: як вона вдарить по самій Росії.