RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Як правильно молитися на Великдень 2022

Через війну, яку розпочала на території України Росія 24 лютого, не у всіх українських вірян є можливість на Великдень, 24 квітня, бути у храмі, тим паче, що можуть бути провокації окупантів у цей день і треба уникати великого скупчення людей. Тому є декілька варіантів як молитися вдома.

Читайте також: Великдень 2022: де дивитися богослужіння онлайн

Про це повідомив священик Православної церкви України, капелан Військового шпиталю міста Дніпро, протоієрей Дмитро Поворотний "Телеграфу".

За словами священика, якщо немає можливості переглянути богослужіння онлайн, то можна прочитати молитви самому. Для цього можна скористатися заученими молитвами або прочитати з молитовника.

"Якщо є можливість — долучайтеся онлайн до богослужіння. Немає такої змоги – можна самому прочитати молитви. Це може бути і молитва "Отче наш", яку Господь дав своїм учням моліться, і в цій молитві все. Молитва — це ж не якась магія, головне — бути щирим. Просити у Господа перемогу, миру для того, щоб цей нечестивий ворог нарешті був повержений Богом і зник з нашої землі. От про що зараз треба думати", - сказав протоієрей Дмитро Поворотний.

Він також додав, що також необов'язково молитися вночі, нагадавши, що у багатьох містах країни часто пізно увечері включають сирени.

Раніше ми писали, що в більшості областей України комендантська година на Великдень, що цього року відзначається 24 квітня, триватиме до 5 години ранку, щоб православні віруючі могли присвятити Великодній Кошик.