RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Мінували дерева і навіть пачки з-під цигарок: журналістам показали звірства орків у Чорнобильській зоні

Російські окупаційні війська залишили по собі в Чорнобильській зоні міни та руйнування. Вони мінували все: дерева, телефони, пачки з-під цигарок, а також мародерили в місцевих магазинах. Журналістам показали небезпечні знахідки. Разом з цим було проведено покладання квітів з нагоди річниці Чорнобильської катастрофи та урочисте нагородження рятувальників, поліцейських і нацгвардійців.

На місці подій був журналіст "Апострофа" Роман Пєтушков.

На світлинах видно міни та зброю, яку використовували російські окупанти проти мирного населення. Навіть коли їх витісняли Збройні Сили України з Київщини, вони встигли залишити по собі сотні замінованих предметів.

Також у Чорнобилі відбулась офіційна частина з покладанням квітів міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським та нагородження рятувальників ДСНС, поліцейських і нацгвардійців Чорнобильської зони. Також відновила роботу славетна пожежна частина, яку намагались знищити російські загарбники. 84 рятувальники, а зараз справжні герої та геройки, були змушені виживати під прицілом путінських вояк більше місяця.

Російські мародери-окупанти залишили по собі не тільки заміноваті предмети й дерева, а ще й нанесли значних руйнувань у місцевих магазинах Чорнобиля. Вони мародерили все, що тільки могли. На фотографіях видно один із магазинів, який зазнав нападу з боку росіян.

Читайте також: Чорнобильські "трофеї": мародери винесли із Зони все, що змогли підняти. Дії росіян на українських АЕС є ядерним тероризмом