RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Матдопомога ВПО: скільки українців отримують компенсацію на комуналку

Міністерство соціальної політики України виступило з роз'ясненням щодо виплат внутрішньо переміщеним особам для погашення комунальних витрат.

Про це повідомила у Telegram прес-служба відомства.

Міністр Марина Лазебна зазначила, що допомога надається у розмірі 3000 гривень на місяць для дітей та людей з інвалідністю, а також у розмірі 2000 гривень – для інших осіб. Усім, хто має право на цю допомогу і до кінця квітня подасть заяву на її отримання, держава перерахує допомогу за два місяці – березень та квітень.

З травня 2022 року допомога надаватиметься двом категоріям внутрішньопереміщених осіб:

  • ті, що перемістилися з територіальних громад, які розташовані в зоні бойових дій, або є тимчасово окупованими, або перебувають у оточенні. Перелік таких громад буде затверджувати Мінреінтеграції за погодженням з Міноборони на основі пропозицій відповідних регіональних військових адміністрацій;
  • ті, у яких житло зруйноване внаслідок війни, або непридатне для проживання. Ці люди можуть подати заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг незалежно від того, повернулися вони до населеного пункту постійного проживання чи ні.

Лазебна повідомила, що на сьогоднішній день понад 2 мільйони людей зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи після впровадження воєнного стану. На сьогоднішній день в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб є інформація щодо 3,4 мільйона людей.

З них понад 2 мільйони – це люди, які вимушено перемістилися після воєнного стану. І з них 1,9 мільйона вимушено перемістилися вперше.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації запустило "гарячу лінію", де можна дізнатися про надання допомоги для внутрішньо переміщених осіб, а також щодо надання допомоги з безробіття.