RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Про необхідність деблокади Маріуполя ніхто не забув - ССО Азов Київ

Військовослужбовці готують операцію по деблокаді Маріуполя, і людей, які готові для цієї операції достатньо.

Про це заявив співкомандир полку ССО "Азов" Київ Максим Жорін в ефірі на Еспресо TV.

"Ми, дійсно, готуємо операцію по деблокаді, і людей, які вже зараз добровільно готові йти, для цієї операції достатньо. Єдине, на сьогодні велика проблема саме з технікою, ствольною артилерією, без яких неможливо провести цю операцію, та на яку ми ще чекаємо, у тому числі й з закордону", - повідомив Жорін.

За його словами, навколо Маріуполя на дану хвилину три кільця, а це приблизно 15 тисяч росіян. Але окрім військ, що оточили Маріуполь, є ще величезні сили на Півдні. Саме на них у першу чергу розраховують росіяни, для того, щоб підсилюватись і йти в наступ, у тому числі в Запорізькій області. Саме з цим угрупуванням у Запорізькій області азовці і ведуть бої.

"Після того як була повністю звільнена Київська область, ми перекинули всі свої сили в Запорізьку область, для того, щоб тиснути у напрямку Маріуполя. Саме у Запорізькій області вже декілька днів наш підрозділ веде активні бойові дії. Вчора в нас була ефективно проведена операція по перенесенню позицій українських вперед. Ми змогли просунутись на декілька кілометрів, звільнити один з населених пунктів в районі Гуляйполя. Також нашому підрозділу вдалося знищити близько взводу піхоти, підбити один танк, одну БМП і взяти в полон п’ять днрівців", - поділився Жорін.

За повідомленням Telegram-каналу "Тероборона АЗОВ", вояки з ДНР так перелякалися, що почали просити каяття в українських воїнів та здали все, що знали про розташування російських військ і ворожої техніки.