RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Окупанти готують престур до Маріуполя: робитимуть нові ролики для пропаганди

Російські окупанти готують масштабний пропагандистський престур у знищений Маріуполь для прокремлівських іноземних ЗМІ. Вони створять політичну провокацію, щоб дискредитувати українських військових.

Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки.

Сьогодні, 28 квітня, міноборони РФ планує так званий "престур" до Маріуполя зі спробою залучення деяких західних журналістів, які мають прибути на територію міста через російський Ростов.

Окупанти планують продемонструвати "альтернативні факти" про оборону Маріуполя, залучивши "свідків", які розкажуть, що нібито українські військові самі розбомбили місто та вбивали мирне населення. І щоб підтвердити цю версію в якості "очевидців" буде представлено підготовлених провокаторів, котрі брехатимуть про міфічні "масові вбивства мирних мешканців українськими військовими".

"Ця акція є органічним продовженням російської політики створення фейків, що мають виправдати путінських карателів та перекласти провину за їхні злочини на самих українців. Колишні "візитки Яроша" і "розіп’яті хлопчики" перетворюються на "самознищені" Бучу і Маріуполь", - резюмували в ГУР.

Раніше "Апостроф" пояснив, навіщо Росії потрібні провокації у невизнаному Придністров'ї.