RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Пенсіонеру навіть нічого не треба робити: в Україні вирішили серйозну проблему із виплатами під час війни

В уряді вирішили серйозну проблему із виплатами пенсіонерам під час війни. Виплати на окупованих територіях будуть зараховувати у будь-якому випадку.

Про це йдеться у публікації Міністерства соціальної політики у Telegram-каналі Spravdi.

Як розповіла глава відомства Марина Лазебна, є три способи отримати пенсію: через "Укрпошту", "Ощадбанк" та на банківській рахунок.

Було ухвалене рішення, що пенсіонерам, які залишилася на окупованих територіях і де тривають бойові дії, і не мають змоги виїхати за пенсією - виплати зараховуватимуться на рахунки "Ощадбанку".

Дані рахунки відкриваються - тільки-но "Укрпошта" повідомляє про неможливість доставки пенсії. При цьому, отримувачам не потрібно нічого робити додатково, адже рахунки відкривають органи влади.

Пенсіонери отримають пенсії у будь-якому відділенні "Ощадбанку", коли зможуть виїхати. Кошти зараховуються у будь-якому випадку, наголошують у Мінсоцполітики.

Раніше "Апостроф" писав, що деякі українці зможуть отримати спеціальну пенсію за зниклого безвісти годувальника. Члени сім'ї отримуватимуть кошти за зниклу людину, поки не стануть відомі дані про неї.