RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Допомога біженцям з України: як отримати роботу у Німеччині

Багато українців, рятуючись від війни з Росією, їдуть до Німеччини. Тут можна оформити статус біженця або статус тимчасового захисту, а також влаштуватися на роботу.

Детальніше про це розповіли у Федеральному міністерстві праці та соціальних питань Німеччини.

Так, одночасно з тимчасовим посвідкою на проживання відповідно до § 24, абзацу 1 Закону про проживання, відомства у справах іноземців видають дозвіл на роботу. Тимчасовий документ, а пізніше дозвіл на проживання повинен містити запис "Працевлаштування дозволено". Після його отримання можна починати шукати будь-яку роботу в Німеччині або розпочати професійне навчання.

"Ви можете відкрити свій бізнес або працювати як фріленсер. Кожна галузь має свої вимоги до відкриття бізнесу, які слід враховувати. Йдеться про правові врегулювання, особливі вирішення або питання, пов'язані зі страхуванням", - повідомили у відомстві.

Крім того, за наявності відповідних критеріїв українці в Німеччині можуть подати заяву на отримання посвідки на проживання з метою працевлаштування або навчання у місцевому відомстві у справах іноземців.

Нагадаємо, раніше влада Німеччини розповіла про те, як мають поводитися українські біженці території країни у разі захворювань.