RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Бої за Рубіжне, обстріли "Азовсталі" та імітація "свята перемоги": зведення Генштабу ЗСУ на вечір 9 травня

Російські окупанти ведуть бої у Донецькій та Луганській області - вони намагаються захопити Рубіжне та закріпитися в районі заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 9 травня.

Рашисти намагаються оволодіти Рубіжним Луганської області та створити сприятливі умови для наступу на Лиман та Сєверодонецьк. Після невдалої спроби зайти до населеного пункту Воєводівка окупанти відійшли на колишні рубежі.

Також противник веде бої за встановлення контролю за іншими населеними пунктами у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, російські окупанти відновили штурм заводу "Азовсталь" у Маріуполі, незважаючи на оголошений раніше "режим тиші".

Водночас, рашисти продовжують проведення заходів адміністративно-поліцейського режиму на тимчасово окупованих територіях. Так, в окремих населених пунктах було проведено імітацію святкування так званого "дня перемоги" для російських засобів масової пропаганди.

Нагадаємо, українські військові 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Миколаєва знищили чергову "порцію" окупантів та їхню військову техніку.