RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Із відкритими ранами, за умов антисанітарії: з'явилися фото захисників Маріуполя

Полк "Азов" показав важко поранених бійців, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь" в Маріуполі. Захисники - у повній антисанітарії.

Фото "Азов" опублікував у своєму Telegram-каналі.

У полку заявили, що бійцям доводиться перебувати у повній антисанітарії, із відкритими ранами, перев’язаними не стерильними залишками бинтів, без необхідних ліків і продуктів харчування.

"Обережно, фото мають елементи 18+!

Азовці закликали ООН та Червоний Хрест проявити гуманність та підтвердити ключові засади, врятувавши поранених, котрі вже не є комбатантами.

"Увесь цивілізований світ має бачити умови, в яких перебувають поранені, скалічені захисники Маріуполя і діяти!... Військовослужбовці, яких ви бачите на фото і ще сотні на заводі "Азовсталь“ - з тяжкими пораненнями ціною власного здоров’я захищали Україну та увесь цивілізований світ. Невже тепер Україна і світова спільнота не здатні захистити та подбати про них?", - заявили у полку.

"Азов" вимагає негайної евакуації поранених військових на контрольовані Україною території, де їм буде надано допомогу та забезпечено належний догляд.

Маріуполь з перших днів повномасштабного російського вторгнення перебуває в облозі.

Як повідомлялося, 10 травня російські війська продовжують авіабомбардування металургійного комбінату "Азовсталь", на території якого перебувають близько ста мирних мешканців та бійці "Азова", а самі вони не планують здаватися у полон.