RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Маріуполі загинули одеські бійці з позивними "Хват" та "Ріхтер": фото героїв

У Маріуполі 8 травня під час оборони міста загинули одесити Віталій Балажко та Станіслав Узіков з позивними "Хват" та "Ріхтер".

Про це повідомив колишній керівник одеського Цивільного корпусу "Азов" Олег Сімашко у соцмережі Facebook.

"Дізнався, що 8 травня в Маріуполі на оточеній Азовсталі пали двоє одеських козаків: "Хват" Виталий Блажко та "Ріхтер" Станіслав Узіков. Зі зброєю в руках, як і належить справжнім воїнам", - йдеться у повідомленні.

Він розповів, що з Хватом з 2011 року розбудовували Одеський осередок організації "Патріот України", на базі якої навесні 2014 року виник батальйон "Азов". Життя Хвата було яскравим, сповненим різних історій. А Ріхтер долучився до товариства під час "Майдану".

Маріуполь з перших днів повномасштабного російського вторгнення перебуває в облозі. Російські війська продовжують авіабомбардування металургійного комбінату "Азовсталь", на території якого перебувають близько ста мирних мешканців та бійці "Азова", а самі вони не планують здаватися у полон. Проте вимагають негайної евакуації поранених військових на контрольовані Україною території, де їм буде надано допомогу та забезпечено належний догляд.

Як писав "Апостроф" президент Володимир Зеленський заявив, що Україна для порятунку захисників Маріуполя, які тримають оборону на заводі "Азовсталь", застосовує усі дипломатичні інструменти. Росія ж не погодилась на жоден із пропонованих варіантів.