RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Син захисника Бучі вперше заплакав на похороні батька: фото та історія сім'ї

У Бучі поховали ветерана АТО, учасника Революції Гідності та Ігор Героїв Володимира Ковальського, який загинув під час захисту міста від російських окупантів. Його шестирічний син Дмитро прийшов на почесне прощання з батьком до могили, подолавши пішки 2 кілометри зруйнованою Бучею.

Про це написала українська журналістка Світка Березівська на своїй сторінці у фейсбуці.

На 80 день після смерті захисника України, який, попри протези на обох ногах, взяв автомат та разом із місцевою самообороною обороняв місто, його син прийшов на місце, де загинув тато - дорога, якою окупанти рвались до Києва.

Володимир Ковальський у 2016 році у складі розвідки на сході України підірвався на міні та втратив кінцівки двох ніг, однак дивом врятувався завдяки бойовим побратимам, які 2 кілометри несли його до шпиталю. Тоді дружина Володимира була вагітна - вона переселилась у військовий шпиталь, щоб допомогти чоловіку одужувати та зібрати кошти на протези. За ці протези, які він не приховував, його прозвали бучанським термінатором.

Чоловіка відмовляли приймати бій, бо через протези важко буде відступати, однак він наполягав, що буде захищати місто, де живе його сім'я. 27 лютого після тяжкого та страшного бою пораненого Володимира везли в шпиталь, дорогою до якого він помер. Далі розпочалось справжнє пекло російської окупації, тому тіло загиблого героя поховали у груповому захороненні вбитих у Бучі - тоді рідні не змогли попрощатись з ним.

"Але почесному прощанню бути і на 80 день після смерті – його шестирічний син Дмитро пройшов 2 кілометри зруйнованою Бучею пішки з місця, де тато загинув до могили батька. Під кінець дороги хлопчика взяли на руки, але зійти із ходи син відмовся.. Дмитро у свої 6 років мріяв попрощатись із батьком Героєм, який на двох протезах – захищав свою країну від окупантів..." - написала журналістка.

На могилі 6-річному Дмитру вручили прапор України, який він міцно стискав у своїх долонях, а потім лунали постріли пам'яті від почесної варти. Гімн виконала оперна співачка, а завершив церемонію прощання Олег Скрипка піснею "Батько наш Бандера". Хлопчик тримався до останнього, але коли батька накривали прапором, не стримав сліз та нарешті зміг поплакати за татом, який героїчно захищав свою сім'ю та Батьківщину.

Раніше повідомлялось, що на передовій загинув ветеран Афганської війни та АТО/ООС, активний учасник Революції Гідності, командир окремого мотострілецького батальйону ЗСУ полковник В'ячеслав Кравчук.