RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Жахи війни від першої особи: ЗМІ опублікували відео з нагрудної камери полоненого лікаря "Тайри" з Маріуполя

З'явилося відео з нагрудної камери українського волонтера та парамедика Юлії Паєвської, більш відомої як "Тайра".

Кадри опубліковані Associated Press.

Як зазначається, Юлія потрапила в полон російських окупантів у Маріуполі після того, як передала зняті кадри журналістам.

"Український медик Юлія Паєвська, більш відома як Тайра, прив'язала камеру, коли почалася війна, щоб показати світові жах, що розгортається в Маріуполі. Після того, як команда Associated Press безпечно дістала її кадри, російські війська взяли її в полон", - йдеться у підпису до відео.

На початку відео видно, як відбувається порятунок якоїсь пораненої людини, довкола багато крові. Потім військові та медики на ношах заносять до приміщення інших поранених людей. Приблизно посеред чотирихвилинного відео видно, як медики реанімують підлітка, але врятувати його не вдалося і його смерть буквально зняла нагрудна камера Юлії. Також камера зняла пораненого російського солдата інвалідному візку, який каже, що він із Москви. А жіночий голос, мабуть Юлії, питає: Що ми тобі поганого зробили, сонце?

У полон Юлія потрапила орієнтовно у середині березня. Російські пропагандисти називають її "учасницею Азова".

Зазначимо, раніше російські окупанти зняли та поширили відео з полоненим волонтером та парамедиком Юлією Паєвською (Тайра), яку вони викрали 16 березня з Маріуполя разом із водієм реанімобіля Сергієм.