RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Пес Патрон допоможе шукати вибухівки через програму на смартфоні: як це працює

Міністерство внутрішніх справ України презентувало новий мобільний застосунок "Розмінування України", який допоможе більш ефективно находити вибухівки на території країни. Кожен охочий громадянин може повідомити за допомогою цього додатку про виявлений вибухонебезпечний предмет.

Про це повідомляє МВС України на своєму Telegram-каналі.

На логотипі мобільного додатку зображений пес Патрон, який шукає вибухівки та є талісманом ДСНС України. За декілька днів роботи застосунку Міністерство внутрішніх справ вже отримало 125 заявок, з яких 76 - з Київської області.

Як працює "Розмінування України"

"За допомогою застосунку можна повідомити про знайдений підозрілий предмет, зробити його фото, позначити його координати, зробити відео", — цитує відомство першого заступника міністра внутрішніх справ України Євгена Єніна.

У застосунку є функція відстежування статусу виявленого предмету, тому можна перевіряти у будь-який час чи розмінували його.

У "Розмінуванні України" також є інтерактивна мапа з місцями, де вже виявили вибухонебезпечні предмети, щоб не було однакових заявок. Також є корисна інформація із переліком найбільш поширених вибухонебезпечних предметів, які залишили російські окупанти на нашій землі.

Завантажити додаток можна як на Google Play, так і на App Store.

Раніше ми писали, 18 травня у передмістях Києва було чутно звуки вибухів, однак повітряну тривогу не оголошували. За попередньою інформацією, продовжують активно розміновувати територію Київської області.

Нагадаємо, станом на 10 травня, у 224 з 1 003 деокупованих населених пунктів України повністю завершили роботи з розмінування. На всіх звільнених територіях діють гуманітарні штаби, обласні військові адміністрації та ДСНС.