RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Банки ще однієї європейської країни почали міняти гривні на євро: названо дату

У Польщі можна обміняти готівкові гривні на злоті, а з 24 травня українські біженці в Німеччині зможуть у банках міняти гривні на євро.

Відповідної домовленості було досягнуто між міністерством фінансів ФРН, Німецьким федеральним банком, Об'єднанням німецьких кредитних інститутів та Національним банком України (НБУ), пише Deutsche Welle.

Ці організації підписали угоду щодо обміну 1,5 мільярда гривень на євро. Завдяки цьому українські біженці зможуть обміняти у банках-учасниках програми до 10 тисяч гривень. Цю суму можна обміняти як повністю, і частинами.

Програма розрахована на три місяці. Фінансові втрати, які можуть виникнути у межах обміну, будуть компенсовані за рахунок коштів федерального бюджету.

Банки прийматимуть банкноти номіналом 100, 200, 500 і 1000 гривень. Комісію за обмін на євро не стягуватимуть. Обмін проводитиметься за курсом, оприлюдненим на сайті Бундесбанку.

Щоб уникнути перевищення ліміту обміну у 10 тисяч гривень, обмін гривень на євро фіксуватиметься в онлайн-додатку Європейського Центробанку. Також перевірятимуться та зберігатимуться особисті дані кожного повнолітнього біженця з України, який міняє гроші. На підтвердження особи буде достатньо документів, необхідних біженцям із зони бойових дій в Україні для відкриття базового рахунку в Німеччині.

Раніше "Апостроф" розповідав, куди звертатися у Німеччині українським біженцям для отримання допомоги.