RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні можуть різко збільшити кількість військовослужбовців: є одна проблема

Кількість військовослужбовців в Україні можуть збільшити з 700 тисяч до 1 мільйона людей, проте є проблема – зараз ще існують складнощі з постачанням озброєння і зброї може всім не вистачити.

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович в ефірі програми "Фейгін Live" на YouTube.

"Все упирається в постачання західного озброєння, вони мають свої складнощі... Частину озброєння потрібно зробити, частину треба передати західним арміям, щоб вони передали нам – це довга історія. Цілімося на другу половину липня", – сказав Арестович.

Він також заявив, що в Україні за вісім років система мобілізації була продумана та доопрацьована, на відміну від Росії, яка розраховувала "завоювати Київ за три дні".

"Здавалося б - могла б, вони будували збройні сили десятки років, з 2008-го так точно. Будували для швидкої блискавичної компанії, тепер затяжна війна. Ця система не перебудується ні за півроку, ні за рік навіть в екстреному порядку, як вони зараз роблять, це неможливо" , – зазначив радник голови ВП, додавши, що Україна у питанні мобілізації має суттєву перевагу.

Раніше ми писали, що незважаючи на продовження загальної мобілізації ВР до 23 серпня 2022 року, на службу можуть закликати не лише для участі у бойових діях – деякі мобілізовані братимуть участь у повоєнному відновленні України.