RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окупанти закріплюються на зайнятих позиціях і зазнають втрат: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ за 28 травня

Російські окупаційні війська зміцнюються на зайнятих позиціях і продовжують вести наступ на окремих ділянках фронту, при цьому зазнаючи тяжких втрат у людях та техніці.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 28 травня.

Противник веде повітряну розвідку за допомогою БПЛА у прикордонних з Україною областях Росії та Білорусі – це робиться з метою недопущення перекидання боєздатних підрозділів ЗСУ на інші ділянки фронту. Окупанти ведуть обстріли з артилерії та застосовують авіацію у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

На Донецькому напрямку агресор веде активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Курахівському та Авдіївському напрямках. Основна мета – оточення наших військ у районах міст Лисичанськ та Сєверодонецьк та вихід на адміністративний кордон Луганської області.

На Лиманському напрямі ворожі підрозділи закріплюються на захоплених рубежах у населеному пункті Лиман. Літаки штурмової авіації завдали трьох авіаційних ударів у районі населеного пункту Діброва.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог, за підтримки артилерії, вів наступ у напрямку Боровського, зазнав втрат, відійшов на раніше зайняті позиції. Здійснює розвідку району з метою виявлення та придушення елементів вогню підрозділів Сил оборони України.

Також у постійній готовності в акваторії Чорного моря знаходяться носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр". У той же час, внаслідок наступальних дій Сил оборони України зазнав втрат і зайняв оборону на невигідних рубежах поблизу Андріївки, Лозового та Білогірки Херсонської області.

Раніше ми повідомляли, що українські захисники успішно відбивають усі атаки ворога на Ізюмському напрямі саме там, де окупанти хочуть зайти з тилу та замкнути обручку. Росіянам не вдається просунутися на метр.