RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українка допомагає собакам знайти новий дім за кордоном, відео

Українська волонтерка допомогла знайти нових господарів у Польщі для 20 собак із України. Дівчина прилаштовує чотирилапих, які потрапили до притулків через війну.

Про це йдеться у публікації групи "UAnimals" у соцмережі Facebook.

Зазначається, що рятувальницю звати Ольга. Вона з початку війни допомагала тваринам, їздивши населеними пунктами Київщини та годуючи покинутих псів. Згодом стала шукати нові сім'ї собакам із притулків та почала вивозити їх за кордон.

Дівчина домовилась із польськими родинами про те, щоб ті забрали собі знедолених тварин, організувала транспорт, вакцинувала та чипувала. Однак, на кордоні її не пропустили через відсутність однієї вакцини. Ситуацію допомогла виправити UAnimals, зібравши на це кошти.

"Цього разу дівчина мала привезти до польських родин 20 собак з притулку “Сіріус” та “Бест френд”. Ольга знайшла машину, переобладнала її для перевезення кліток, вакцинувала та чипувала тварин. Разом із собаками дівчина доїхала до кордону, але там її не пропустив польський ветеринар через відсутність тесту на сказ у тварин. І Ольга, і чотирилапі були дуже виснажені після шестигодинного очікування на кордоні. У дівчини не вистачало коштів, щоб зробити тестування на сказ для всіх тварин. UAnimals відгукнулися на заклик по допомогу та сплатили 39 400 гривень за тестування 16 собак", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, спрощений режим вивезення тварин до Польщі з України, який діяв із початку повномасштабного вторгнення російських військ, було скасовано.