RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Захоплення Сєвєродонецька нічого не дасть окупантам, а ЗСУ перейдуть у контрнаступ - Інститут вивчення війни

Країна-терорист Росія веде повномасштабну війну проти України вже більше трьох місяців, упродовж яких декілька раз суттєво змінювала свої цілі від взяття Києва за три дні та окупації всієї країни до захоплення останнього великого міста в Луганській області - Сєвєродонецька.

В Інституті вивчення війни (ISW) пояснили, чим закінчиться битва за Сєвєродонецьк.

Наразі російське окупаційне військо зосередило основні свої сили (військову техніку та "гарматне" м'ясо) в районі Сєвєродонецька, постійно штурмуючи та обстрілюючи його. Водночас результат битви за це місто, тобто те, яка сторона його буде утримувати, неважливий, оскільки наступ росіян на оперативному та стратегічному рівнях, ймовірно, досягне кульмінації, що дасть Україні шанс відновити контрнаступ на оперативному рівні, щоб відкинути окупантів.

"Російські війська атакують Сєвердонецьк, хоча ще не оточили його. Вони досягають територіальних переваг і можуть досягти успіху в захопленні міста та районів далі на захід. Українські військові стикаються з найсерйознішим викликом, з яким вони зіткнулися після ізоляції заводу "Азовсталь" у Маріуполі, і цілком можуть зазнати значної тактичної поразки найближчими днями, якщо впаде Сєвєродонецьк, хоча такий результат аж ніяк не є певним, і російські напади цілком можуть знову зупинитися", - резюмували експерти.

Раніше "Апостроф" повідомляв про подробиці оборони Сєвєродонецька, під час якої ЗСУ відтіснили окупантів на попередні позиції.