RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як позбутися неприємного запаху в холодильнику: п'ять корисних лайфхаків

Через повномасштабне російське вторгнення багато українців були змушені покинути свої будинки та квартири. Вони залишали речі, майно та продукти в холодильнику. Пізніше у цих людей з'явилася можливість повернутись додому, де вони виявили зниклі продукти.

"Апостроф" розповідає про те, як варто боротися із неприємним запахом у холодильниках.

Існує п'ять корисних способів, які точно допоможуть позбутися смороду в холодильниках. Можна застосувати оцет та соду, лимон, нашатир, активоване вугілля, а також деякі продукти харчування.

Застосування оцту та соди

Потрібно приготувати розчин із соди та оцту - для цього потрібно розвести 1-2 ст.л засобу в 1 л. води та протерти такою водою холодильник зсередини. Сода та оцет поглинатимуть неприємні запахи.

Застосування лимону

Лимон потрібно накапати на губку і протерти нутрощі холодильника. Або можна розрізати лимон на кілька частин і залишити всередині. Частки потрібно міняти раз на два дні.

Застосування нашатиря

Варто змочити ватний диск нашатирним спиртом, а потім протерти полиці та ящики в холодильнику, після чого залишити відчинені двері, щоб запах вивітрився.

Застосування активованого вугілля

Потрібно взяти 20-50 пігулок, подрібнити їх, висипати в тарілку та залишити в холодильнику.

Продукти харчування

Придатними продуктами харчування є житній хліб, рис, картопля, цибуля, яблука, кава. Сюди ж можна включити природні спеції – гвоздику, тархун, чебрець, ваніль та базилік.

Раніше ми розповідали про те, як правильно засолити сало, щоб воно було м'яким та довго зберігалося.