RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Допомога для ВПО: влада уточнила, хто може отримувати виплати

Соціальну допомогу отримають лише ті ВПО, які не мають можливості повернутися додому через бойові дії або через те, що їхнє житло зруйноване.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Жодним категоріям ВПО не скасовуються виплати. Це переміщені з територій, де ведуться бойові дії, оточених або заблокованих територій. Це ті населені пункти, де сьогодні людям немає можливості повертатися. Друга категорія – це переміщені, у яких зруйновано, пошкоджено житло", - уточнила міністр.

За її словами, раніше в Україні було 14 регіонів, мешканці яких мали право отримати допомогу від держави на проживання. Наразі таких регіонів залишилося вісім – 300 територіальних громад.

"Принцип залишається незмінним, питання в тому, чи ведуться бойові дії там, де ви проживали, чи можете ви повертатися, чи це є ще сьогодні складним для людей", – резюмувала Лазебна.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно міністерство реінтеграції оновило актуальний перелік громад, які перебувають у районах бойових дій, в оточенні або тимчасово окуповані. На базі цього документа призначається державна допомога тимчасово переміщеним особам.