RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Окупанти на Харківщині будують переправу: фото із супутника

Російські військові будують понтонну переправу через річку поблизу населеного пункту Куп’янськ-Вузловий на Харківщині.

Про це свідчать супутникові знімки, повідомляє "Радіо Свобода".

Перед цим у Генеральному штабі Збройних сил повідомляли, що російська армія хоче поновити транспортну інфраструктуру на зайнятих територіях даного регіону.

Будівництво понтонно-залізничної переправи через річку Оскіл на південь від Куп’янська-Вузлового зафіксував супутник Planet Labs 3 червня. На ньому видно, що спорудження переправи - з обох берегів річки. Також прокладається дорога. Помічена будівельна техніка та військова техніка РФ біля дерев.

У порівнянні з попередніми супутниковими знімками цієї території 26 травня будівельних робіт ще не було, а перші ознаки зафіксували 30 та 31 травня.

Даний напрямок веде до регіональної траси Р-79, що йде від кордону з РФ до окупованого харківського міста Ізюм. Там тривають запеклі бої, свідчать дані Генштабу.

Військові експерти також повідомляли, що відбувається перекидання через залізничну станцію Куп'янськ-Вузлової чергової батальйонно-тактичної групи ВДВ. Близько 52-х одиниць ОВТ – 10 танків, 20 БМД, 5 САУ, 15 одиниць автомобільного та спецтранспорту, 2 СОУ ЗРК "Бук-М1".

Куп’янськ-Вузловий - у підпорядкуванні міста Куп’янськ, селище окупувала російська армія на початку березня.

Як писав "Апостроф", пізно ввечері 5 червня окупанти в черговий раз завдали артилерійсько-ракетного удару по Харкову.