RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Пом'якшення санкцій не буде: США не вірять у "миролюбність" Росії

ООН намагається укласти договір із Росією, щоб дозволити Україні відновити експорт зерна через Чорне море. Проте адміністрація президента США Джо Байдена не вірять у готовність РФ дотримуватися домовленостей.

Про це пише Politico.

Основна причина їхнього песимізму - нещодавні коментарі президента Росії Володимира Путіна та російських офіційних осіб про те, що вони послаблять блокаду українських портів, якщо натомість Захід зніме економічні санкції з Москви. Один американський чиновник назвав пропозицію Москви "дипломатією здирства" і заявив, що США не погодяться на угоду, яка зніме будь-який економічний тиск на Кремль.

"Важко ставитися до пропозицій Росії з довірою, враховуючи, як вони активно і навмисно знищують продукти харчування в Україні і посилюють глобальну продовольчу безпеку", - зазначив представник США, маючи на увазі обстріли російськими військами українських сільськогосподарських об'єктів і полів.

Республіканці також обурені закликами Росії до ослаблення санкцій. Сенатор від штату Айдахо Джим Ріш, головний республіканець у Комітеті з міжнародних відносин, заявив в інтерв'ю, що вимога Москви про послаблення санкцій в обмін на зняття блокади Чорного моря рівнозначне "шантажу".

Як повідомляв "Апостроф", Туреччина була серед тих, хто купував вкрадене Росією українське зерно. Українська влада вже звернулася до Анкари за допомогою у виявленні та затриманні осіб, відповідальних за продаж та купівлю.