RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Бориса Джонсона посвятили в Україні в козаки та намалювали в образі Мамая: фото

Прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, який 6 червня отримав вотум довіри, посвятили в козаки та зобразили в образі козака Бориса Чуприни.

Про це розповідає "Суспільне Чернігів".

Рішення посвятити Джонсона в козаки ухвалила чернігівська козацька громада Катерининської церкви. Про це свідчить спеціальна грамота, яку відправлять до Лондона.

На честь цієї події київські художники Дарія Добрякова та Юрій Кутилов зобразили Бориса в образі "козака Мамая".

"Це наша повага і подяка цій визначній людині за те, що вона підтримувала Україну. Зверніть увагу, він в Інстаграмі підписується як Джонсонюк – це британське прізвище на український манер. Так що це не наша ідея, а він сам нам підказав, що потрібно робити", - розповів заступник гендиректора Чернігівського обласного історичного музею імені Тарновського Андрій Лісовий.

Він також пояснив вибір козачого прізвиська для Джонсона.

"Чому Чуприна? Ви бачите, що у нього на голові зачіска вільна, підкреслює його характер, підкреслює його волю. По обличчю видно, що це велика людина. Саме цю рису ми й хотіли підкреслити для того, щоб у майбутньому, сказавши Борис Чуприна, всі знали про кого йдеться", - зазначив Андрій Лісовий.

Як розповідав Апостроф, Борис Джонсон прокоментував рішення Міноборони Британії передати Україні ракетні системи M270. Він зазначив, що його країна не може стояти осторонь, поки російська далекобійна артилерія рівняє із землею міста та вбиває ні в чому не винних мирних жителів.