RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Окупанти розстрілювали мобілізованих мешканців Донбасу: розвідка перехопила розмову

Російські окупанти розстрілювали мобілізованих мешканців "Л/ДНР" за відмову воювати. Українські спецслужби перехопили чергову розмову росіян.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У розмові жінка та чоловік з так званої "Донецької народної республіки" обговорювали нюанси агітації тамтешніх "мобілізованих" підписувати контракти із російською армією. В хід йшло все - і примус, і тортури.

"Вони своїх розстрілювали самі. Приїхали агітатори. Один підписав одразу. Інших, які не погодились, примусили скласти зброю і вивезли в невідомому напрямку. Телефони не відповідають. Їх посадили на яму. Яма це підвал. Сім "козлів" підписали потім. В обід підписали, передумали. По 230 тисяч обіцяли. І їх в той самий день на бойові (відправили на передову). Із сімох – чотири трьохсоті, один двохсотий", - йдеться у розмові.

Також співрозмовниця згадала, що коли її чоловік був на контракті у 2015-2016 роках, а інші солдати відмовлялись, то своїх розстрілювали самі.

"Зараз почались переслідування. Вони видали закон. Зараз баб, які починають обурюватись, до 20 років засуджують", - зазначила вона.

Як повідомлялося, на Донбасі насильно призвані в армію "Донецької та Луганської народних республік" неохоче воюють та вважають за краще здатися у полон, аніж виконувати смертельні накази російського командування.