RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Сербії заарештовано екс-генерала СБУ – ЗМІ

У Сербії заарештовано колишнього екс-генерала Служби безпеки України Андрія Наумова, який очолював головне управління внутрішньої безпеки Служби, а напередодні повномасштабного вторгнення РФ втік з України. Разом із ним затримано громадянина Німеччини, ймовірно, водія.

Про це повідомляє сайт OBOZREVATEL.

Генерала-втікача затримали 7 червня на кордоні між Сербією та Північною Македонією через спробу незаконного перевезення великої суми незадекларованої валюти та дорогоцінного каміння.

Джерела, близькі до силових структур Сербії, повідомили, що затримали Наумова разом з громадянином ФРН, який, ймовірно, був водієм у генерала, на пункті пропуску Прешево. Він намагався перевезти через кордон велику суму незадекларованих готівки та коштовностей. Джерела повідомляють про те, що йдеться про не менше 600 тисяч євро, велику суму в доларах, смарагдах і діамантах. Точні суми та кількість дорогоцінного каміння поки не розголошуються через таємницю слідства.

За попередніми даними, наразі обидва затримані перебувають у слідчому ізоляторі міста Ніш. Їм інкримінують "незаконний обіг цінних матеріальних активів". За сербським законодавством відповідальність за таке правопорушення становить від 1 до 12 років ув'язнення. Суворість покарання залежить від обставин скоєння злочину та розміру активів.

Офіційну інформацію про затримання громадянина України та обставини, за яких це затримання відбувалося, Сербія Україні досі не надала.

Нагадаємо, у неділю, 5 червня, стало відомо про затримання депутата Верховної Ради України Євгена Яковенка на території Республіки Молдова.

Раніше ми також повідомляли про те, що заарештований у Росії генерал Михайло Зусько, який командував 58-ю російською армією, свідомо підводив підрозділи своїх солдатів під удар Збройних Сил України.