RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Мінреінтеграції висловилися про долю засуджених іноземців у "ДНР"

Окупанти в Донецьку вирішили засудити до страти трьох іноземців, які воювали в лавах ЗСУ у війні проти російських окупантів. Для самих загарбників це може мати плачевні наслідки.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр — міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Організатори чудово розуміють юридичну нікчемність їхнього судилища та його наслідків. Навіть російський суд не став бруднитися таким судовим процесом і передав це групі самозванців у Донецьку", - написала вона.

Верещук наголосила, що їхня мета — тероризувати західну громадську думку через загрозу розстрілу трьох заручників.

"Що там в голові у терористів, звісно, я не знаю. Втім, щось мені підказує, що, зрештою, так чи інакше, рано чи пізно, ці три військовослужбовці будуть обміняні (або іншим чином потраплять додому)", — написала вона, додавши, що Україна має справу із професійними терористами, які діють раціонально.

"Тому з ними слід розмовляти спокійно та професійно. Тому що вони добре розуміють, до яких непоправних наслідків для них і для росіян можуть призвести помилкові дії щодо цих трьох наших військовослужбовців", - написала Верещук.

Нагадаємо, раніше в Україні заявили про те, що винесення "судом" вироку іноземцям, які брали участь у війні з окупантами у складі ЗСУ - підвищення ставок у переговорному процесі з боку Росії.

Також, "Апостроф" розповідав про реакцію Сполучених Штатів на вирок бойовиків.