RU  UA

Серцевий напад із переворотом: історик оцінив можливість усунення Путіна від влади

У західній пресі нещодавно з'явилася стаття про те, що в Росії нібито готується переворот і сценарій такий, що у президента РФ Володимира Путіна, про погане здоров'я якого ходять вперті чутки, інсценують серцевий напад, але росіян обманюватимуть і публікуватимуть заздалегідь записані відео з ним. Проте в Росії зараз не видно сил, які могли б зробити переворот.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив американський історик-дослідник сучасної Росії доктор історичних наук Юрій Фельштинський.

"Я не бачу сил, які здатні в Росії здійснити переворот. Я бачу ймовірність того, що якісь люди намагатимуться прибрати Путіна та забрати його місце. Але, повторюю, не через те, що треба зупиняти війну в Україні і розгортати зовнішньополітичний курс російської держави в якийсь інший бік. Я не думаю, що є опозиція серед керівників, я не думаю, що є люди, які не погоджуються з курсом Путіна", - зазначив він.

Історик додав, що Путін при владі вже 20 років і підібрав у керівництво держави лише тих людей, які з ним абсолютно у всьому згодні. Це причина, через яку ми не бачимо ані перебіжчиків, ані людей, які йдуть у відставку.

"Нема цих людей. Ось Чубайс є, єдиний перебіжчик, і Юмашев подав у відставку. Дві людини. Але це не той якісний рівень невдоволення опозиції, який може призвести до зміни керівного складу, а головне зміни політики. Умовно кажучи, мало того, щоб Путін пішов чи його прибрали, чи він помер. Потрібно, щоб Росія визнала кордони 2013 року та заявила про те, що вона виплатить репарації за завдану Україні шкоду", - сказав Юрій Фельштинський.

Історик висловив сумніви, що в Росії є потенційний уряд, який був би на це готовий.

"Тому що, повторюю, є одна озброєна група. Це держбезпека, яка досить добре все контролює. Є армія, яка теж підконтрольна зараз держбезпеці, що дуже важливо. Це на додаток тому, що армія в Росії та Радянському Союзі ніколи політичної ролі не відігравала. Це не Латинська Америка. Тому на армію розрахувати я б не став, а держбезпека абсолютно монолітна", - пояснив він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Поразка Росії неминуча, головне час і ціна - американський історик.

Нагадаємо, раніше відомий астролог Влад Росс давав прогноз, що у липні в ході війни з Україною з російськими окупантами станеться перелом, причиною якого буде переворот у Росії.