RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Щоб не повторити долю Маріуполя та Бучі: мешканців Херсона попросили залишити місто

Жителів Херсона виїхати з області, у тому числі через тимчасово окупований Крим, що "полегшить роботу Збройним Силам України" при звільненні територій.

З такою заявою виступив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

За його словами, українські військові мають мати плацдарм для діяльності.

Самойленко зазначає, що всі "бачили, якою була агонія окупантів перед виходом з Бучі та Ірпеня, або як росіяни "звільняли" Маріуполь, повністю зруйнувавши 400-тисячне місто".

"Для Херсона такий варіант звільнення неприйнятний. І це розуміють президент, головнокомандувач ЗСУ та міністр оборони – якщо знести місто, то навіщо його звільняти? " – зазначив він.

Голова Херсонської облради закликав "всіх, хто має таку можливість" залишити окуповану територію. Водночас він визнав, що єдиний спосіб для організованого виїзду з Херсона – через тимчасово окупований Крим.

"Щодо виїзду через Крим, то я вважаю: якщо людина рятує своє життя і своє сім'ю, то нехай їде. На моє переконання, з морального погляду ми не маємо права їх засуджувати. Як я не засуджую жодної людини, яка залишається і чекає на звільнення", - сказав Самойленко.

За словами політика, головне, щоб люди залишилися живі, і так ЗСУ отримали найкращі можливості для дій: "Для мене головне – зберегти максимальну кількість херсонців. І друге – полегшити роботу ЗСУ".

Глава Херсонської облради висловив переконання, що "РФ назавжди може бути в Херсонській області лише у вигляді закопаних солдатів".

Він також висловив віру, що найближчим часом українські військові звільнять Херсонську область.

Нагадаємо, раніше в Меджлісі розповіли про кроки України після звільнення Херсона.