RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Бої за Сєверодонецьк та авіаудари по Лисичанську: свіже зведення Генштабу ЗСУ

В Україні триває 117-та доба надання героїчного опору російським окупантам – тривають важкі бої в районі Сєверодонецька та Лисичанська.

Читайте також у матеріалі "Апострофа": Провал настання ворога на сході та удари ЗСУ на півдні України: онлайн війни 20 червня.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 20 червня.

Окупанти продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. На Харківському напрямку ворог з метою виявлення слабких місць в обороні наших військ безуспішно намагався вести розвідку боєм неподалік Ртищівки.

На Слов'янському напрямі основні зусилля ворог зосередив на утриманні позицій. Окупанти робили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне, Грушуваха, Велика Камишеваха, Краснопілля та Долина. У районі населеного пункту Богородичне наші захисники успішно відобразили ворожий штурм.

На Сєверодонецькому напрямку окупанти продовжують здійснювати обстріл зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню за підрозділами наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в районах Устинівки та Лисичанська.

На Бахмутському напрямку в районі населеного пункту Миколаївка під прикриттям артилерійських обстрілів намагалася діяти диверсійно-розвідувальна група противника. Внаслідок вогневої поразки, отриманої від наших воїнів, вона відступила, проте надалі ворог зробив спробу штурму, яка не увінчалася успіхом.

Також противник проводив обстріл населених пунктів Авдіївка, Гуляйполе, Мар'їнка, Вугледар, Костянтинівка, Калинівка, Тополине, Зелений Гай.

Раніше ми повідомляли, що у Сєвєродонецьку росіяни депортують мешканців міста цілими кварталами, щоб у їхніх будинках розмістити військову техніку.