RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Окупанти виселяють людей цілими кварталами: що відбувається у Сєверодонецьку та його околицях

Зараз найзапекліші бої між захисниками України та російським окупаційним військом цілодобово точаться у Сєвєродонецьку, де росіяни депортують мешканців міста цілими кварталами, щоб у їхніх домівках розмістити військову техніку.

Читайте також: Провал наступу ворога на сході та удари ЗСУ на півдні України: онлайн війни 20 червня

Про ситуація в Сєвєродонецьку станом на ранок 20 червня розповів голова військово-цивільної адміністрації міста Олександр Стрюк в етері телемарафону "Єдині новини".

Російське окупаційне військо тимчасово контролює більшість житлових кварталів Сєвєродонецька, із яких росіяни масово депортують місцевих мешканців на окуповані території, щоб розміщувати свою військову техніку та озброєння в їхніх будинках.

Водночас більше третини міста знаходиться від контролем Збройних Сил України, які потужно тримають оборону попри значну перевагу ворога в особовому складі та техніці. Вуличні бої тривають майже цілодобово, під час яких росіяни обстрілюють позиції українських воїнів з мінометів, великокаліберної артилерії та навіть завдають авіаударів. До того ж ворог постійно поновлює свої втрати в живій силі.

Українські військові були змушені відступити з селища Метьолкіне через постійні артилерійські та авіаційні удари. Також бої точаться в багатьох населених пунктах поблизу Сєвєродонецька та Лисичанська. Зокрема, росіяни здійснюють потужний вогневий вплив у районах Тошківки та Устинівки, щоб зробити там прорив - для цього вони стягнули велику кількість техніки.

Також триває так звана "тиха" евакуація населення з Лисичанська працівниками військових адміністрацій, поліцейських, рятувальників та волонтерів. З населених пунктів, де тривають активні бойові дії, людей евакуюють військові на броньованій техніці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили кілька десятків "кадирівців" у Сєвєродонецьку. Так звані бійці кадирівського загону "Ахмат" навіть не ведуть бойові дії, а лише проводять "зачистки" будинків та вулиць.

Також "Апостроф" писав, українська артилерія знищила російських окупантів, які намагалися прорватися під Сєвєродонецьком.