RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У ЗСУ пропонують мобілізувати людей з інвалідністю: які будуть умови

Народні депутати створили законопроєкт щодо українців з інвалідністю, які зможуть піти в ЗСУ добровільно і служити за місцем реєстрації або проживання.

Проєкт закону щодо призову на службу в українську армію людей з інвалідністю після їхньої згоди опублікували на сайті Верховної Ради України.

У пояснювальній записці до проєкту закону зазначається, що через різне трактування поняття "бути призваним" є проблема в українців, які мають відстрочку від призову на військову службу та проявили добровільне бажання проходити її.

"Для правильного трактування і подальшого використання потрібно уточнити відповідну правову норму", - пояснили створення цього законопроєкту його автори.

Водночас право виїзду з України під час дії воєнного стану може бути надано тим громадянам, які є у списку, що визначив Кабінет Міністрів.

Нагадаємо, у країні триває загальна мобілізація, через яку військовозобов'язані чоловіки не можуть залишати територію України. Втім, для деяких категорій громадян зробили виняток, незабаром таку можливість має отримати ще одна група українців – працівники IT-сфери.