RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Російські військові масово відмовляються воювати: офіцер ЗСУ пояснив проблему окупантів

Полковник ЗСУ, військовий експерт Анатолій Кравчук заявив, що втрати особового складу у розмірі майже 40 тисяч окупантів на війні в Україні - дуже деморалізує їх. Також не піднімає духу їм те, що у деяких бригадах, ротах залишається 10-15% особового складу. Відсутність належної підготовки теж впливає на масові відмови окупантів воювати.

Про це він повідомив в етері "Апостроф TV".

"Ми по перехопленнях знаємо, що в деяких бригадах, ротах лишається 10-15% особового складу. Фактично нема ким воювати. Тилові підрозділи кидаються на передову, а для них це найбільша проблема, тому що людина, коли йде у "тилові війська", вона вже заточена на те, що вона воювати не хоче. Тобто це заробітчани, які мріють відсидітися в тилових підрозділах подалі від передової, отримати непогані гроші, які отримують військовослужбовці, що безпосередньо воюють. І зараз їм наказують брати зброю і йти в окопи", - сказав Кравчук.

Військовий експерт зазначив, що за таких великих втрат важко говорити про моральні принципи та високі речі, зокрема піднімати патріотизм окупантів розмовами про Володимира Путіна, Йосипа Сталіна і взагалі про Батьківщину. Також він не думає, що пояснення полонених рашистів на початку повномасштабної війни в Україні про те, що вони не знали, що їдуть на війну – неправда.

"Не можна говорити, що це неправда, я не думаю, що їх проінструктували так казати", - вважає Кравчук.

За словами полковника ЗСУ, окупанти із самого спочатку не були готові до такого розвитку подій і не підписувалися на це. Тому дані обставини стали для них психологічним лихом.

"Для них це психологічна біда, пов'язана навіть не з тим, що вони не готові від початку були і не підписувалися на це. Для них ця проблема полягає в тому, що людина реально підготовлена до якихось дій саме в тилових частинах, але не підготовлена для війни як мотострілець чи просто піхотинець. Виходить, що вона на передовій, але вона не готова до цього ні морально, ні навіть в плані підготовки. Їх можна зрозуміти. Саме через це відбуваються масові відмови", - пояснив він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін породив злидні в Росії з єдиною метою - полковник ЗСУ