RU  UA

Окупанти на Херсонщині опинилися у скрутному становищі: що відбувається на південному фронті

Українська армія потроху просувається вперед на півдні України та намагається втримати вже звільнені населені пункти. При цьому позиція окупантів на Херсонщині дуже хитка, оскільки вони фактично притиснуті до правого берега Дніпра.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив генерал-майор запасу СБУ, директор Агентства з реформування сектору безпеки Віктор Ягун.

"Наші намагаються втримати ті позиції, які в нас є. Потроху просуваються на деяких ділянках та намагаються втримати ті позиції, які вже були звільнені. Я сподіваюся, що ця підготовка до можливих широкомасштабних дій на півдні, приведе до звільнення Херсона. Справа в тому, що сама позиція окупанта на херсонській землі саме на правому березі Дніпра дуже хитка. Вони це розуміють і всіма силами намагаються втримати ситуацію", - пояснив Ягун.

За словами генерал-майора, окупанти не думали, що зупиняться на Херсоні. Тепер їхня не дуже впевнена позиція в області йде на руку українським військовим.

"В них була така ідея, що вони пройдуть Миколаїв та вийдуть на Одесу. А зупинившись на Херсоні, фактично притиснуті до правого берега Дніпра, вони в дуже незручному становищі. І саме це наші війська активно використовують. Я сподіваюся, що це приведе до повного звільнення якщо не всієї Херсонщини, то принаймні убезпечить Криворізький напрямок та звільнить обласний центр від окупанта", - наголосив Ягун.