RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

2 липня відзначають Міжнародний день НЛО: чому обрали саме цей день

2 липня відзначається Міжнародний день НЛО (World UFO Day) або День уфолога. Ця дата обрана тому, що наприкінці червня або на початку липня 1947 року в пустелі поруч із містечком Розуелл штату Нью-Мексико, США, впав дивний об'єкт - багато хто впевнений, що там розбилася "літаюча тарілка" з інопланетянами.

"Апостроф" розповідає про те, що пов'язане із Міжнародним днем НЛО.

Свято присвячене всім тим, хто вивчає та цікавиться явищами, що не мають логічного пояснення, та об'єктами, яким приписується позаземне походження. Хоча наукова спільнота поки що не визнає уфологію наукою, свій початок вона бере саме з "розуельського інциденту". З того часу люди розділилися на дві категорії - тих, хто вірить у існування братів за розумом, і тих, хто сумнівається в цьому.

У багатьох країнах світу існують великі організації та центри уфологічних досліджень. У деяких правду про незвідане намагаються знайти цілком авторитетні вчені. Їх можна умовно поділити на два табори: одні займаються пошуком доказів позаземної присутності на Землі, інші шукають пояснення загадковим явищам, намагаючись розширити межі сучасної науки.

Хоча безпосередніх доказів падіння НЛО у Розуеллі немає, щороку на свято на початку липня туди з'їжджаються понад 200 тисяч людей. Там проводиться фестиваль із семінарами, лекціями, спеціальними експозиціями та костюмованим парадом "інопланетян".

Як повідомляв "Апостроф", рік тому Офіс директора національної розвідки США оприлюднив першу за 50 років доповідь про природу невідомих літаючих об'єктів.