RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Львові розпочалася підготовка до ймовірного вторгнення з боку Білорусі: що відомо

Військово-цивільне керівництво Львова опрацьовує сценарії організації оборони міста у разі вторгнення білоруської армії в Україну.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив мер обласного центру Андрій Садовий.

За його словами, ситуація на білорусько-українському кордоні непередбачувана і в цьому її найбільша складність. У суботу, 2 червня, у Львові відбулося засідання представників військового та цивільного керівництва, на якому обговорювалося, як місто реагуватиме у разі ескалації з боку Білорусі та вторгнення армії РБ.

Садовий наголосив, що під час зустрічі опрацьовувалися різні плани оборони обласного центру.

кожному районі міста буде створено штаб оборони та проведено додаткову підготовку для членів добровольчих формувань тероборони. Поки ми не будемо переводити їх на цілодобове чергування. Але це рішення може змінитися у будь-який. момент" , - продовжив мер Львова і додав, що резервні добровольчі батальйони можуть бути сформовані за рахунок співробітників міськради та комунальних підприємств.

Крім цього, як зазначає Садовий, влада міста готує резерви продуктів харчування на випадок, якщо окупанти блокуватимуть шляхи постачання. Мер Львова також попередив, щоб мешканці були готові до складного опалювального сезону та могли забезпечити обігрів житла без газу.

Також читайте матеріал "Апострофа": ‚ЗСУ зупинили ворога під Лисичанськом: онлайн подій війни 2 липня